Indijske snage bezbednosti ubile pet pobunjenika

Indijske snage bezbednosti ubile su pet pobunjenika, među kojima i jednog tinejdžera, tokom razmene vatre u pokrajni Kašmir.

Izvor: B92

Nedelja, 11.04.2021.

12:36

Indijske snage bezbednosti ubile pet pobunjenika
Foto: Shutterstok/Alexander Chaikin

Sukob je počeo juče popodne nakon što su indijske snage bezbednosti opkolile dva sela u oblastima Šopian i Bidžbehara na jugu Kašmira, prenosi AP.

U Šopianu su ubijena tri pobunjenika, a dva policajca su ranjena, izjavio je policijski zvaničnik Vidžej Kumar i dodao da je policija zaplenila oružj, jednu pušku i pištolj.

Jedan od poginulih je i tinejdžer koji se samo nekoliko dana ranije priljučio pobunjenicima.

Indijske snage su ubile još dvojicu pobunjenika u sukobu koji izbio u Bidžbehari, čime je ovomesečni bilans žrtava porastao na ukupno 15 pobunjenika, jednog plicajca i jednog pripadnika vojske.

Iako su Indija i Pakistan prošlog meseca neočekivano postigli dogovor da ponovo prihvate sporazum o prekidu vatre iz 2003. godine, na indijskoj strani Kašmira nisu obustavljene ni akcije indijskih oružanih snaga, ni napadi pobunjenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: