"Bombardovanje je bilo vladavina sile, a ne prava"

NATO bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije nije bila vladavina prava nego vladavina sile, izjavila je večeras premijerka Srbije Ana Brnabić.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Pročitajte još:

Vučić: Šib nije ništa novo rekao

Ona je komentarišući izjavu nemačkog ambasadora Tomasa Šiba nazvala bombardovanje 1999. godine agresijom i monstrouznim zločinom.

Na pitanje da Aleksandru Vučiću zbog reakcije na izjavu Šiba zameraju da je između "Kosova i nemačkih investicija izabrao investicije", Brnabić je konstatovala da predsedniku Srbije zameraju svaki dan razne gluposti, a kao primer navela da mu zameraju jer se vakcinisao u Rudnoj glavi, a nije u Beogradu.

Brnabić je rekla da se Vučić "bori za Kosovo" kao što se niko ranije nije borio i istakla da je sadašnja opozicija, a nekadašnja vlast, donosila lakomislene odluke koje su koštale Srbiju "i tog Kosova i naše pozicije i našeg ekonomskog razvoja".

"Vučić nikada nije bio u stilu ''kako ćemo, lako ćemo, daj da kazem nešto da mi svi tapšu,a onda će to da košta Srbiju i naš narod ruku i nogu", rekla je Brnabić za Tv Pink.

Ona je podvukla da Nemačka i kompanije iz te zemlje, uz podršku nemačke vlade i ambasadora Šiba, zapošljavaju 72.000 ljudi u Srbiji.

Brnabić je naglasila da Vučić ni u jednom trenutku nije rekao nešto što bi kompromitovalo stav Srbije o Kosovu, već da je rekao da moramo da gledamo u budućnost.

Istovremeno je istakla da Srbija prvi put sada, prema istraživanju Bečkog instituta, u periodu između 2015. i 2019. godine beleži neto priliv radne snage, i to najviše u starosnoj dobi od 24 do 29 godina.

"Više se mladih vratilo u Srbiju nego što je iz nje otišlo na školovanje u inostranstvo. Znate li kolika je to pobeda Srbije?", upitala je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu