Čedomir Jovanović otkrio: Šta je pisalo na "famoznom" papiru i šta se garantovalo Miloševiću VIDEO

Lider LDP-a Čedomir Jovanović otkrio je u "Jutru" na TV Prva šta je pisalo na "famoznom" papiru i šta se garantovalo Slobodanu Miloševiću pre hapšenja.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/Prva TV
Foto: Printskrin/Prva TV

"Milošević je slika od krvi i mesa naše tragedije. I dvadeset godina posle toga ja samo razmišljam od našem narodu. Masa sa Vidovdana je ista masa od 5. oktobra", kaže u gostovanju na TV Prva Čedomir Jovanović.

Upitan da li je nakon 20 godina promenio mišljenje o Miloševiću, Čedomir Jovanović odgovara:

"Ne" i dodaje:

"Nemam razumevanja za njegovu politiku i nema opravdanja za greške koje su apsolutno njegove. On nije bio čovek koji je razumeo šta se dešava sa zemljom, vreme u kom živi, kontekst".

Juče je Zoran Ostojić gostujući u "Jutru" rekao da je Čedomir Jovanović spasio život Sloodanu MiloševiĆu, kao i da je jedan Čovek iz SPS-a želeo da ubije Miloševića.

"Želeli su svi. Svi su želeli mrtvog Miloševića koji će sutra biti fantastičan argument u ratu sa nama", a na pitanje zna li ko je taj čovek kaže:

"Naravno da znam".

Banislav Ivković i Slavica Đukić Dejanović su u tom trenutku pomogli, kako navodi, i njemu i Miloševicu, ali i društvu.

"Mi jesmo opterećeni Miloiševićevom sudbinom, ali makar nije bilo one tragedije po kojoj smo tako prepoznatljivi - nismo hvatali jedni druge za vrat".

Jovanović je dodao da je on Miloševiću predložio da naprave dokument kojim će se njemu pružiti garancije.

"Rekao sam mu da su pre 100 godina ljudi sa vlasti odlazili kao Draga Mašin i Aleksandar Obrenović, a on ide u Hag. Mislim i da mu je mesto bilo u Hagu da mu se sudi za zločine", kaže.

Navodi da je postojao papir, ali ne i dokument kojim se garantuje da neće biti isporučen Hagu, koji je on dopunio jer "Koštunica nije želeo da uradi ono što je zatražio od Zorana Đinđića".

Čedomir Jovanović otkriva šta je pisalo na tom papiru, za koji se smatra da je garantovao da neće biti isporučen u Hag.

"Pisalo je da se hapsi, navedeno je krivično delo, da će biti sproveden u Centralni zatvor i da se ne hapsi po nalogu neke druge zemlje i da neće biti isporučen sudu neke druge zemlje", objašnjava Jovanović dodajući da je i Hagu međunarodni sud.

Opširnije u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu