Jak zemljotres pogodio Indoneziju, poginulo osam osoba

Vlasti Indonezije saopštile su danas da je u snažnom zemljotresu jačine 6,0 stepeni koji je jutros pogodio Indoneziju poginulo najmanje osam osoba.

Izvor: Tanjug

Subota, 10.04.2021.

21:50

Jak zemljotres pogodio Indoneziju, poginulo osam osoba
Foto: Profimedia

Povređene su 23 osobe, a oštećeno je više od 300 kuća na ostrvima Java i Bali.

Zemljotres se dogodio u Indijskom okeanu 91 kilometara od južne obale Istočne Jave. Imao je magnitudu 6,0 stepeni na dubini od 82 kilometara, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar, prenosi Rojters.

Potres se osetio u gradovima širom Istočne Jave, u kojima živi 40,7 miliona ljudi, i obližnjim provincijama, uključujući ostrvo Bali, preneli su indonežanski mediji.

Rojters prenosi da je Nacionalna agencija za vanredne situacije za sada potvrdila da je jedna osoba poginula u odronu kamenja na putu, a da je sedam beživotnih tela pronađeno u ruševinama kuća na ostrvu Java i da vlasti još uvek vrše procenu štete, a da za sada ne postoji opasnost od cunamija.

Indoneziju je prošle nedelje pogodio tropski ciklon Seroja, koji je pokrenuo klizišta i brze poplave, usmrtivši najmanje 174 osoba, dok se još 48 vodi kao nestalo na ostrvima u provinciji Istočna Nusa Tengara.

Proširujući takozvani pacifički vatreni prsten, Indoneziju redovno pogađaju zemljotresi. U zemljotresu jačine 6,2 stepena koji je pogodio ostrvo Sulavezi u januaru usmrćeno je više od 100 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: