Preminula još jedna trudnica pozitivna na kovid 19

U opštoj bolnici u Požarevcu u petak uveče preminula je trudnica primljena u teškom zdravstvenom stanju, pozitivna na korona virus.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pročitajte još:

Porodilja koja je umrla pre kovida bila zdrava. "Otkazala su joj pluća"; Lekari se bore i za drugu porodilju

Tragedija u KBC "Dragiša Mišović": Od koronavirusa preminula porodilja

Direktor bolnice, Danko Nikolić, potvrdio je za Novosti ovu informaciju, ali bez iznošenja bilo kakvih konkretnih informacija.

On je najavio zvanično saopštenje bolnice, sa više detalja o ovom tragičnom slučaju.

Kako navode iz ove ustanove, ona je primljena u petak uveče u 19.10 časova, u veoma teškom opštem stanju. Od tegoba su dominirali bolovi u donjem delu stomaka, leđima, jak kašalj i bol u grudima.

Pacijentkinja je bila u četvrtom mesecu trudnoće, šeste po redu (majka je petoro dece). Već na prijemu je bila u polusvesnom stanju ( pritisak nemerljivo nizak) i vitalno ugrožena. Po hitnom postupku pregledana je od strane ginekologa, kardiologa, radiologa i hirurga.

Nakon ultrazvučnih pregleda srca i abdomena, pacijentkinja je podvrgnuta hitnoj hirurškoj intervenciji prilikom koje je ustanovljeno unutrašnje krvarenje usled pucanja ulkusa (čira) na želucu.

"Ekipa naših lekara učinila je sve da spasi život pacijentkinje, ali je ona nažalost preminula ubrzo po okončanju operacije, sinoć u 22,35 sati Laboratorijske analize, između ostalog, pokazale su enormno nizak nivo hemoglobina koji je bio 12 a referentna vrednost je iznad 120. Nivo eritrocita (crvena krvna zrnca) bio je 30 puta niži od graničnih vrednosti. Sve to ukazuje na veliki gubitak krvi pre intervencije lekara", navode iz bolnice, prenosi Telegraf.

Odmah na prijemu pacijentkinji je urađen antigenski tekst koji je potvrdio da je pozitivna na koronavirus. Ustanovljeno je da je njen suprug u izolaciji zbog kovida 19. Nije moguće tvrditi da je smrtni ishod povezan za koronavirusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 135 idi na stranu