U Indoneziju stiže novi ciklon, mogući talasi visine 6 metara

Meteorološka agencija Indonezije upozorila je da bi drugi tropski ciklon u poslednjih nedelju dana, mogao da izazove poplave i klizišta u centralnim oblastima.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.04.2021.

09:37

U Indoneziju stiže novi ciklon, mogući talasi visine 6 metara
Shutterstock/Triff

Spasioci i dalje tragaju za nestalima i žure u pomoć ostrvima u provinciji Istočni Mali Sundi, nakon što je ciklon "Serodža" u nedelju doneo kišu, prouzrokujući poplave i klizišta, prenosi agencija Rojters.

Šefica Indonežanske meteorološke agencije (BMKG) Dvikorita Karnavati je izjavila da novi ciklon, nazvan "Odet", dobija na zamajcu i da bi mogao da pogodi provinciju Lampung na ostrvu Sumatra, kao i provincije Istočna Java i Centralna Java i ostrvo Bali.

"Ljudima se savetuje da budu oprezni zbog jakog vetra i kiše koji mogu zahvatiti neke oblasti, imajući u vidu pretnju od poplava i klizišta", izjavila je Karnavati.

Iako se ne očekuje da će "Odet" biti tako destruktivna kao "Serodža", koji je odneo više od 163 života u istočnim delovima, iz meteorološke službe upozoravaju da bi taj ciklon mogao stvoriti talase visine i do šest metara u južnom Indijskom okeanu blizu Jave i Balija, zbog čega je apelovano na ribare da preduzmu mere predostrožnosti.

Ciklon "Serodža" je oštetio hiljade domova i raselio preko 22.800 ljudi, prema podacima indonežanske agencije za ublažavanje posledica katastrofe, dok se još 45 osoba i dalje vodi kao nestalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: