Petković: Srbija na to ne pristaje

Direktor Kancelarije za KiM Petović ocenio je da najave uvođenja tzv. recipročnih mera Prištine prema Beogradu predstavlja podrivanje dijaloga i svih sporazuma.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC/ nr/ arhiva
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC/ nr/ arhiva

Poručio je da Srbija na to ne pristaje.

Prištinski list "Koha" podsetio je na najavu Aljbina Kurtija uoči izbora u Prištini da će, u slučaju pobede, uvesti recipročne mere za Srbiju, a portparol tamošnje vlade rekao da će recipročne mere stupiti na snagu.

Petković ocenjuje da najave uvođenja takozvanog reciprociteta predstavlja nastavak anticivilizacijske politike Kurtija, ali i Prištine, jer se govori o slobodi kretanja robe, ljudi i kapitala.

"Beograd sve vreme insistira na dijalogu i kompromisnom rešenju, ali ako neko misli da gradi mir i pomirenje među narodima tako što će da uvodi anticivilizacijske mere grdno se vara, zato što takozvani reciprocitet nije ništa drugo već samo eufemizam za politiku terora prema srpskom narodu na KiM, i to ne samo u ekonomskom smislu, ali i nastavak ucena prema Beogradu", rekao je Petković za Tanjug.

On je istakao da Beograd na to ne pristaje kao što nije pristao ni u vreme uvođenja taksi koje su, podseća, morale da budu ukinute da bi dijalog bio nastavljen.

"Mi želimo da razgovaramo i da dođemo do kompromisnog rešenja i za to su potrebne dve strane koje će međusobno jedna drugu da slušaju i da pronalaze rešenja u interesu naroda na KiM, ali i zarad mira i stabilnosti na celom Zapadnom Balkanu", zaključio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 76 idi na stranu