Vesić: Koliko god nekima bilo čudno - Srbija je uspešnija od Nemačke i Francuske

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je gostujući na Televiziji Prva da je zadovoljan merama koje je danas doneo Krizni štab.

Izvor: B92

Petak, 09.04.2021.

14:00

Vesić: Koliko god nekima bilo čudno - Srbija je uspešnija od Nemačke i Francuske
Foto: Tanjug, Dragan Kujundzic/arhiva

"Mere su direktno povezane sa vakcinacijom. U Beogradu pada broj zaraženih i sve to ima veze sa brojem vakcinisanih. Do 13 sati vakcinisano je skoro 515.000 građana", rekao je on.

Naglasio je i činjenicu da ćemo se brže vratiti u normalu ako nastavimo da se vakcinišemo.

Takođe, istakao je i važnost pronalaženja mere između privrede i javnog zdravlja.

"Naravno da je zdravlje bitnije, ali ovo traje dugo, više nije u pitanju samo zdravlje. Više od godinu dana neki ljudi nemaju posao. Zato je otvaranje tržnih centara do 22 sati dobra odluka. Na posao će se vratiti konobari, kuvari...".

Zamenik gradonačelnika ponosan je na to kako se Srbija bori protiv pandemije.

"Naša zemlja uspeva da nađe meru. Mi imamo vakcine, uspešniji smo od Francuske i Nemačke, koliko god nekima to bilo čudno. Pošto imamo dovoljno vakcina, brže ćemo se otvarati i vraćati u normalu", zaključio je Vesić.

Na kraju, podsetio je da ugostitelji u tržnim centrima mogu da rade ukoliko poseduju baštu, a nada se da će se sledeće nedelje razgovarati i o otvaranju zatvorenih ugostiteljskih prostora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: