Rusija počela da razmešta ratne brodove

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da iz Kaspijskog u Crno more premešta više od 10 plovila svoje mornarice.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2021.

11:50

Rusija počela da razmešta ratne brodove
Ilustracija: EPA-EFE/ FOCKE STRANGMANN

U taj manevar spadaju i brodovi za iskrcavanje i artiljerijski ratni brodovi.

Cilj tog premeštanja je učešće u vežbama, prenosi Rojters na osnovu izveštaja novinske agencije Interfaks.

"Kao deo vežbi u zimskim uslovima, više od 10 amfibijskih i artiljerijskih brodova i drugih plovila iz južnog vojnog okruga sprovode medjuflotni prelazak iz Kaspijskog u Crno more", saopšteno je danas iz ministarstva, navodi agencija.

Rojters prenosi da su Ukrajina i njeni zapadni saveznici izrazili zabrinutost zbog nagomilavanja ruske vojske u blizini ukrajinskih granica, a Moskva je poručila da će njene snage ostati prisutne dokle god to bude potrebno i da ne predstavljaju nikakvu pretnju.

Agencija navodi da je u utorak ruska vojska najavila da započinje planiranu proveru borbene gotovosti svojih snaga kojom će ovog meseca biti obuhvaćeno više od 4.000 vežbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: