Kraj - Nemačka je dala zeleno svetlo

Nakon više spekulacija, ali i najava nemačkih zvaničnika da će početi nabavku ruske vakcine protiv koronavirusa sputnjik V, to se konačno i dogodilo.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2021.

09:13

Kraj - Nemačka je dala zeleno svetlo
Depositphotos/ Steve_Allen

Naime, kako su prenele pojedine strane agencije, glavna nemačka Komisija za vakcinacije odobrila je pokrajini Bavarskoj preliminarnu narudžbinu "sputnjika V".

Da se Nemačka zaista sprema da nabavi ruske vakcine i započne bilateralne pregovore sa Rusijom javio je ranije Rojters, pozivajući se na svoje izvore sa sastanka ministara članica EU sa Evropskom agencijom za lekove.

Na tom sastanku je ministrima rečeno da EMA i EU neće početi pregovore o nabavci "sputnjika V", kao što je to bio slučaj s drugim proizvođačima, čijih vakcina doduše ni nema dovoljno na tržištu EU.

Međutim, kako je naveo Rojters, u tom trenutku nemački ministar zdravlja javio se za reč i izjavio da će Nemačka započeti preliminarne pregovore sa Rusijom o bilateralnom sporazumu o obezbeđivanju vakcine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: