Suspendovan pukovnik: Organizovao "pandemijsko" venčanje

Direktor operative u rejonu Gnjilana Nijazi Kolgeci, u noći 4. aprila oženio je sina.

Izvor: Kossev
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Svadba je organizovana u suprotnosti sa važećim merama, pa je došlo do intervencije inspektora koji je vlasniku restorana izrekao novčanu kaznu, a Kolgeci je u utorak suspendovan na 72 sata, prenosi Kossev.

U sredu, prema dokumentu u koji je Koha imala uvid, policijski inspektorat nije zatražio produženje plaćene suspenzije do okončanja istrage.

Prema ovom dokumentu, produženje suspenzije za Kolgecija uledilo je jer je on pod istragom zbog "zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja", pošto je tokom pandemije organizovao venčanje svog sina.

"Odeljenje za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije dana 6.4.2021, od Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu, dobilo je ovlašćenje za preduzimanje istražnih radnji u vezi sa krivičnim delom Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja prema članu 414, stav 3, podtačka 3.2, u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakona Republike Kosovo, istraga usmerena protiv osumnjičenog potpukovnika Nijazija Kolgecija, na mestu načelnika Regionalne operative u Gnjilanu, jer je 4.4.2021, organizovao venčanje u restoranu "Vali Ranč" u Gnjilanu, postupajući protivno Zakonu o pandemiji i odlukama Vlade Kosova“, navodi se u odluci.

Venčanju koje je organizovao Kolgeci prisustvovali su i drugi policajci pod njegovom komandom. U vezi sa merama koje treba ili mogu da se preduzmu i protiv njih, Koha je uputila pitanja PIK-u, prenosi Kossev.

Prema ovoj instituciji, mere će se preduzeti u koordinaciji sa tužilaštvom.

"Ostale radnje preduzimaće se u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, koje je ovlastilo istražitelje da preduzmu istražne radnje i u skladu sa zakonskim ovlašćenjima PIK-a“, saopštila je pres služba policijskog inspektorata.

PIK nije odgovorio na pitanje koliko je policajaca bilo prisutno na venčanju Kolgecijevog sina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 71 idi na stranu