Ispred zgrade vlade dimne bombe, baklje i prozivka Abazovića

Na protestu u organizaciji Patriotsko-komitskog saveza, bliskom DPS Mila Đukanovića, uobičajeno su bačene dimne bombe i zapaljene baklje.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.04.2021.

11:45

Ispred zgrade vlade dimne bombe, baklje i prozivka Abazovića
Ilustracija: Shutterstock/Design_Bank

Skandiralo se i protiv potpredsednika vlade Dritana Abazovića i njegovog gradjanskog pokreta URA.

Okupljeni su pevali “Imala je URA rašta, izdaja se ne prašta”, “Izađi Dritane, izadji mala”, “Petroviću, samo reci, letećemo kao meci!”, “Kralj Nikola na umoru, blagosilja Crnu Goru”…

Podgoričke Vijesti su prenele da je sa sednice vlade privremeno povučena Odluka o izmeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, da bi se, kako se navodi, pre toga izjasnio skupštinski Odbor za izborno zakonodavstvo.

Premijer je ranije najavio Odluku o izmjeni, navodeći da veliki broj građana koji dugo žive u Crnoj Gori nije imao pravo na državljanstvo.

Plan MUP-a je bio, kako je ranije objavljeno, da svi građani koji su i u prekidima boravili 10 godina u Crnoj Gori steknu pravo za sticanje državljanstva.

Važećim Zakonom i Odlukom propisano je da su to mogućnost do sada imali samo oni koji neprekidno žive 10 godina u ovoj državi.

Protiv ove odluke su organizatori današnjeg protesta Patriotsko-komitski savez i najuticajnija opoziciona DPS Mila Đukanovića, koji smatraju da je reč o planiranom "demografskom inženjeringu".

Ovom odlukom Vlade Crne Gore je, prenose mediji, predviđeno da Crna Gora može dobiti još 13 do 15 hiljada glasača koji imaju privremeni boravak, a sada su uglavnom državljani Srbije, Rusije i Bosne i Hercegovine.

Pripremljen je, takođe, i Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta, koji bi za posledicu imao oduzimanje biračkog prava oko 40.000 crnogorskih državljana iz dijaspore.

Okupljeni, koji nose crnogorske simbole, su pokušali da sruše zaštitnu ogradu postavljenu ispred zgrade vlade, pišu podgoričke Vijesti.

Vređali su policajce, vikali im "banda izdajnička" i "izdaja" i gađali ih jajima.

Protest je organizovan uprkos epidemiološkim merama među kojima je zabrana međugradskog saobraćaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: