"Evidentno je, posrbljavaju nas. Borba, svim sredstvima"

Podgorica -- DPS, povodom najavljene odluke vlade za sticanje crnogorskog državljanstva, poručuje da će braniti nacionalne i državne interese Crne Gore, svim sredstvima.

Izvor: Tanjug
Podeli
Mehaniq/Depositphotos
Mehaniq/Depositphotos

Cilj je, kako je navela ta partija čiji je lider Milo Đukanović, onemogućiti posrbljavanje držace Crne Gore.

Cilj je, kako je navela ta partija čiji je lider Milo Đukanović, onemogućiti posrbljavanje držace Crne Gore.

Na juče održanoj sednici, kojom je predsedavao predsednik partije, Predsedništvo je osudilo nameru Vlade Crne Gore da donese Odluku o izmeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, kao i da se usvoji Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta.

Ovo stranačko telo DPS je konstatovalo da je, kako je saopšteno, "nedvosmislena namera nove parlamentarne većine da na ovaj način sprovede izborni inžinjering, kako bi se obezbedila nelegitimna većina na narednim izborima i na silu menjala demografska slika Crne Gore, što sve vodi u dodatnu destabilizaciju države".

Poručili su da, ukoliko vlada usvoji navedeni Predlog Odluke i Nacrta, DPS će uputiti odgovarajuću inicijativu prema Ustavnom sudu, budući da je, kako tvrde, zbog predvidjene retroaktivne primene, takva odluka "apsolutno neustavna".

“Takođe, konstatovano je da aktuelna parlamentarna većina jeste osvojila potrebnu većinu da bi formirala vladu kako bi vodila unutrašnju i spoljnu politiku, ali da to ne znači da je dobila pravo da svojim delovanjm obezdržavi Crnu Goru i uvede je u velikosrpski nacionalni projekat”, navodi se u saopštenju.

"DPS će svim sredstvima braniti našu državu od evidentnog agresivnog pokušaja posrbljavanja", poručili su iz stranke Mila Đukanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 165 idi na stranu