Ambasador: Razumem, ali...

Podgorica -- Ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije tvrdi da su izjave kojima se negira "genocid u Srebrenici" izazvale emocije, i u regionu i u celom svetu.

Izvor: Tanjug
Podeli
xload/depositphotos
xload/depositphotos

Timonije je to rekao za RTCG povodom zahteva crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića za smenu ministra pravde Vladimira Leposavića.

"Razumem jake reakcije premijera u pogledu obaveza prema međunarodnoj zajednici, ali i u pogledu svojih zadataka, u pogledu crnogorskog naroda, jer su neki sporazumi usvojeni nakon izbora, odnosno potvrđeno je da će Crna Gora ostati verna evropskim i međunarodnim vrednostima", rekao je Timonije.

Krivokapić traži opoziv ministra Leposavića, koji je u parlamentu na pitanje poslanika DPS, da li priznaje genocid u Srebrenici, odgovorio da je spreman da prizna da se u toj opšti dogodio zločin genocida kada se, kako je rekao, nedvosmisleno utvrdi.

Zbog Leposavića je Crna Gora upala u izbiljnu krizu, jer je Krivokapić zatražio njegovu smenu, za šta nije dobio podršku u parlamentu pa mu sada taj potez zavisi od poslanika opozicione DPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 157 idi na stranu