Novi skandal trese Hrvatsku: Umrlo još jedno dete

Svega nekoliko sati pre nego što je u zagrebačkoj bolnici premunula dvoipogodišnja devojčica od posledica premlaćivanja, još jedno dete izgubilo je život.

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2021.

08:30

Novi skandal trese Hrvatsku: Umrlo još jedno dete
Foto: depositphotos/nenovbrothers/ilustracija

Kako piše hrvatski Jutarnji list, u trenucima kada je malena devočica čiji slučaj je digao na noge celu zemlju, gubila bitku za život, u sobi doma za nezbrinutu decu u Osijeku u kolevci je umrla beba koja bi za nekoliko dana napunila tek dva meseca.

I u dok se u prvom slučaju radilo o detetu koje je novogradiški Centar za socijalni rad vratio biološkoj obitelji, koja ga je, kako se sumnja, i usmrtila, u osječkom slučaju Centar za socijalni rad je dete po rođenju odvojilo od biološke majke i predalo ga na staranje u dom, gde je i umrlo.

"Oduzeli su mi dete da mu ne naškodim, a umrlo je u njihovim rukama", kazala je majka bebe devočice za Jutarnji list, koju je o smrti njene bebe obavestila policija.

U utorak je prema nalogu osiječkog Županijskog državnog tužilaštva u bolnici obavljena obdukcija, a Jutarnjem listu je iz više izvora potvrđeno da je beba umrla od upale pluća. Konačan rezultat obdukcije očekuje se, kako se navodi, za sedam dana.

Beba je majci oduzeta svega nakon mesec dana od rođenja, a dete je rođeno pre termina 11. februara. Već 8. marta iz bolnice je premeštena na odelenje odojčadi do Centra Klasje.

Prema odluci Centra za socijalni rad, beba je izdvojena jer se smatralo da za nju postoji opasnost zbog neuredne terapije za dijabetes majke, ali i rizičnih faktora samog deteta.

"Kao glavni razlog za oduzimanje deteta su naveli odlazak supruge iz bolnice na vlastitu odgovornost i to su smatrali nemarnim ponašanjem kojim bi mogla ugroziti život deteta, ali ona je to učinila zato što kod kuće imamo još šestoro dece, a ja se zbog posla ne mogu ceo dan brinuti o njima", rekao je otac preminule bebe, koji ne krije da im je Centar za socijalni rad i ranije oduzimao neko od dece i davao ga u hraniteljske porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: