Nelegalna ulična trka usred Beograda; MUP: Prijavljeno je VIDEO

Beograd -- Društvenim mrežama poslednjih nekoliko dana kruže snimci ulične trke koja se odigrala usred dana na Batajničkom drumu u Beogradu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92.net
Foto: B92.net

Kako stati na put ilegalnom utrkivanju automobila, koga sve ugrožavaju ulični trkači i gde se najčešće održava takozvani "srpski rulet"?

Punim gasom na srpske drumove "dojurio" je jedan novi trend – ilegalne ulične trke automobila. Poslednji takav primer dolazi iz Batajnice. Spremni, parkirani na kraju puta, vozači čekaju znak da krenu u osvajanje puta. Ceo događaj pomno prati grupa građana raspoređena pored puta, tik uz parkirana vozila.

Profesor Boris Antić sa Saobraćajnog fakulteta kaže da je to jedan od negativnih aspekata vremena u kome živimo.

"Uključite televizor i u svakom video-klipu ćete videti promociju alkohola, droge i brzih automobila. Kada ste videli pesmu u kojoj je promocija da se završi fakultet, da se svojim znanjem stekne novac?", upitao je on.

Ovo svakako nije prvi, a verovatno ni poslednji takav događaj. Uličnih trka najviše ima u Beogradu, najpoznatije su Knauf trke, ali ni ostali gradovi nisu bez takvih vidova zabave. Naselje Mišeluk u Novom Sadu važi kao mesto okupljanja uličnih trkača.

Iz MUP-a je potvrđeno da su imali informacije o događaju koji se dogodio na Batajničkom drumu, ali do izlaska patrole na teren učesnici su se već razišli. Ulične trke nisu novina, to nije nešto što se viđa svakog dana, ali su izuzetno opasne.

Opširnije u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 234 idi na stranu