Porodilja koja je umrla pre kovida bila zdrava. "Otkazala su joj pluća"; Lekari se bore i za drugu porodilju

Beograd -- Porodilja koja je od koronavirusa preminula u KBC "Dragiša Mišović" bila je pre toga zdrava. Lekari se danima borili za nju.Još jedna porodilja je kritično.

Izvor: Novosti
Podeli
vilevi/depositphotos/ilustracija
vilevi/depositphotos/ilustracija

Podsetimo, trudnica D. T. (29), koja je zbog teškog stanja bila priključena na respirator i hitno porođena carskim rezom u devetom mesecu trudnoće, preminula je u nedelju uveče u KBC "Dragiša Mišović" od posledica koronavirusa.

Pet dana nakon porođaja došlo je do teških komplikacija u radu pluća i srca. Korona je, nažalost, izazvala fatalne posledice kod mlade devojke koja je pre zaražavanja bila potpuno zdrava, preneli su beogradski mediji koji navde da su se lekari danima borili da je spasu.

"Njeno stanje je i dalje bilo kritično i tim lekara je danima davao sve od sebe da je spasi. Peti dan posle porođaja zdravstveno stanje joj se drastično pogoršalo. Došlo je do pada saturacije, odnosno nivoa kiseonika, ali i povećanja ugljen-dioksida, što je otežavalo rad pluća. Počele su da slabe vitalne funkcije. Prvo su otkazala pluća, a zatim i srce. Uprkos naporu i trudu celog tima, ona je preminula u nedelju uveče", kazao je izvor Novosti.

Međutim, u KBC "Dragiša Mišović" još jedna porodilja bori se za život. Reč je o J. A. (33), koja je takođe na respiratoru, a zbog posledica opasnih po život, porođena je prošle nedelje carskim rezom u osmom mesecu trudnoće.

Prema rečima lekara, borba i dalje traje, ali je za sada stabilno i svi parametri se prate. Na sreću, njena beba je u dobrom zdravstvenom stanju.

Podsetimo, od koronavirusa ranije su preminule dve trudnice, jedna iz okoline Niša, a druga iz okoline Vranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 228 idi na stranu