Porodilja koja je umrla pre kovida bila zdrava. "Otkazala su joj pluća"; Lekari se bore i za drugu porodilju

Porodilja koja je od koronavirusa preminula u KBC "Dragiša Mišović" bila je pre toga zdrava. Lekari se danima borili za nju.Još jedna porodilja je kritično.

Izvor: Novosti

Sreda, 07.04.2021.

10:02

Porodilja koja je umrla pre kovida bila zdrava.
vilevi/depositphotos/ilustracija

Podsetimo, trudnica D. T. (29), koja je zbog teškog stanja bila priključena na respirator i hitno porođena carskim rezom u devetom mesecu trudnoće, preminula je u nedelju uveče u KBC "Dragiša Mišović" od posledica koronavirusa.

Pet dana nakon porođaja došlo je do teških komplikacija u radu pluća i srca. Korona je, nažalost, izazvala fatalne posledice kod mlade devojke koja je pre zaražavanja bila potpuno zdrava, preneli su beogradski mediji koji navde da su se lekari danima borili da je spasu.

"Njeno stanje je i dalje bilo kritično i tim lekara je danima davao sve od sebe da je spasi. Peti dan posle porođaja zdravstveno stanje joj se drastično pogoršalo. Došlo je do pada saturacije, odnosno nivoa kiseonika, ali i povećanja ugljen-dioksida, što je otežavalo rad pluća. Počele su da slabe vitalne funkcije. Prvo su otkazala pluća, a zatim i srce. Uprkos naporu i trudu celog tima, ona je preminula u nedelju uveče", kazao je izvor Novosti.

Međutim, u KBC "Dragiša Mišović" još jedna porodilja bori se za život. Reč je o J. A. (33), koja je takođe na respiratoru, a zbog posledica opasnih po život, porođena je prošle nedelje carskim rezom u osmom mesecu trudnoće.

Prema rečima lekara, borba i dalje traje, ali je za sada stabilno i svi parametri se prate. Na sreću, njena beba je u dobrom zdravstvenom stanju.

Podsetimo, od koronavirusa ranije su preminule dve trudnice, jedna iz okoline Niša, a druga iz okoline Vranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: