"Ponašanje Kijeva vodi u jugoslovenski scenario"

Približavanje Kijeva članstvu u NATO neće značiti da će vratiti uticaj u Donbasu na istoku Ukrajine, ali može da izazove jugoslovenski scenario.

Izvor: B92

Utorak, 06.04.2021.

18:00

EPA/YURI KOCHETKOV

To je izjavio predstavnik ruske Dume za spoljne poslove Leonid Slucki.

U razgovoru sa novinarima, Slucki je ocenio da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski "otkrio konačni cilj svih nedavnih provokacija - prinudno pristupanje Ukrajine NATO, bez obzira na uzavrele tenzije unutar ukrajinskog konflikta ili mišljenje ljudi, uključujući ljudi iz Donbasa", preneo je TAS.

"Izjave Zelenskog da samo ulazak Ukrajine u NATO može da zaustavi rat u Donjecku i Luganskoj Narodnoj Republici, samo je šlag na tortu kampanje Kijeva o namernoj eskalaciji u Donbasu. Međutim, ovakav stav neće vratiti Donjeck i Lugansk pod uticaj Kijeva, naprotiv, može da izazove jugoslovenski scenario u Ukrajini", rekao je poslanik Dume.

Slucki je podsetio da je nedavno dete stradalo u Donbasu u napadu ukrajinskog drona.

"Da li smo čuli izvinjenja i saučešće od Kijeva? Naravno, ne. Naprotiv, režim iz Kijeva pušta lažne vesti i trči kod svojih zapadnih dobrotvora, moli da se priključi Alijansi. Umesto što ohrabruje Kijev, Zapad mora čvrsto da insistira na implementaciji sporazuma iz Minska i Pariza, u kojem je učestvovala Ukrajina, ne Rusije. U suprotnom, ceo proces unutarukrajinskog pitanja će doći u ćorsokak", zaključio je Slucki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: