Vojsa Osmani otkrila šta je prioritet u dijalogu sa Srbijom

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani ističe da pitanje nestalih treba da bude prioritet broj jedan u dijalogu sa Srbijom, prenosi Kosovo pres.

Izvor: B92

Utorak, 06.04.2021.

16:29

Vojsa Osmani otkrila šta je prioritet u dijalogu sa Srbijom
EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Vjosa Osmani smatra je pitanje nestalih "otvorena rana" za Kosovo i dodaje da teško zamisliti mir sve dok ne postoji pravda za sve žrtve rata.

"Kosovo još uvek ima otvorene rane, sve dok ne postoji pravda za sve žrtve koje je Srbija tako surovo odvela ili uzela za taoce i još uvek se vode kao nestale. Dok god za njih nema pravde teško je zamisliti mir. Nestali koji su silom odvedeni kao taoci tokom poslednjeg rata na Kosovu naša su najveća bol. Još uvek su otvorene rane koje stvaraju potrebu da svako od nas ima najveći prioritet u razjašnjavanju njihovih sudbine.Stoga bi ovo ne samo trebalo da bude prioritet dijaloga između Kosova i Srbije, već sa druge strane trebalo bi da bude svakodnevno institucionalno opredeljenje svakog od nas. Izvan politike imamo moralnu i ljudsku obavezu, jer mimo politike Kosovo neće moći da ide napred dok ne budemo imali još 1.600 porodica koje svakodnevno osećaju bol i odsustvo svojih najmilijih", rekla je Vjosa Osmani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: