Trobojka i transparent u Podgorici: "Sa funkcije se Srbin skida, upamtite nije bilo genocida" FOTO

Građani Podgorice koji protestuju zbog odluke Zdravka Krivokapića da smeni ministra Vladimira Leposavića na mostu u tom gradu okačili su trobojku i transparent.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.04.2021.

19:24

Default images

"Zbog Srebrenice sa funkcije se Srbin skida, upamtite nije bilo genocida", piše na transparentu u Podogorici.

Većina je bila okupljena ispred zgrade Vlade Crne Gore.

Podsećamo, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pokrenuo je postupak smene ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

On kaže da je "nedopustivo da ministar pravde iznosi svoje stavove".

"Ja sam spreman da priznam da je u Srebrenici učinjen zločin genocida kada se to i nedvosmisleno utvrdi", izjavio je ministar Leposavić.

Poslanici vladajućeg Demokratskog fronta neće u parlamentu glasati za smenu ministra pravde Vladimira Leposavića, poručio je danas poslanik Slaven Radunović.

To je potvrdio danas predsednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera tog saveza Andrija Mandić.

"Dok je kluba poslanika DF-a, Vladimir Leposavić neće biti smenjen zbog stavova koje deli svaki Srbin u Crnoj Gori", naveo je Radulović, nakon što je premijer Zdravko Krivokapić saopštio da je pokrenuo postupak za razrešenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: