Ko je Leposavić čiju smenu traži Krivokapić? Diplomirao u Beogradu sa prosekom 10

Crnogorski ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić je na Pravnom fakultetu u Beogradu sa prosečnom ocenom 10.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.04.2021.

15:05

Ko je Leposavić čiju smenu traži Krivokapić? Diplomirao u Beogradu sa prosekom 10
Foto: Shutterstok/patrice6000

Specijalizovao je međunarodna ljudska prava na Univerzitetu u Vašingtonu kao Fulbrajtov stipendista.

Doktorirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu na Ustavnom pravu i zaštiti ljudskih manjina.

Osim kao pravni savetnik MCP, bio je, između ostalog, angažovan kao docent na Union unverzitetu u Beogradu, predavač na univerzitetu Mediteran, istraživač Advokatske grupe za međunarodno pravo i politiku (PILPG) u Vašingtonu, medijator Nacionalnog centra za posredovanje u rešavanju sporova Srbije. Autor je dve monografije...

Rođen je 1984. u Baru.

Leposavić je nedavno tokom premijerskog sata u crnogorskom parlamentu, na pitanje opozicije da li priznaje zločin genocida u Srebrenici, rekao da je spreman da ga prizna kada zločin genocida bude nedvosmisleno utvrđen.

Leposavić je dodao i da je u međuvremenu Haški tibunal izgubio legitimitet.

Krivokapić je ranije danas rekao da ta izjava Leposavića samo "doliva ulje na vatru". Kako prenose mediji, građani Nikšića planiraju da izađu na ulice i pokažu podršku ministru čiju smenu traži Krivokapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: