Tužan Uskrs: Građani Hrvatske se opraštaju od preminule devojčice

Tužan Uskrs za Hrvatsku, nakon što je preminula dvoipogodišnja devojčica, čiji roditelji su u pritvoru.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 04.04.2021.

23:40

Tužan Uskrs: Građani Hrvatske se opraštaju od preminule devojčice

O ostalo troje njihove dece brine Centar za socijalni rad.

Građani se spontano okupljaju ispred zagrebačke Klaićeve bolnice, pale sveće.

Hrvatska je šokirana, prenose mediji, a prema poslednjim još ne potvrđenim informacijama, njeni roditelji, koji su u pritvoru, potpisali su da njeni organi budu donirani. A na ogradi bolničkog kruga i poruka ostavljena očito pre njene smrti:

"Malena, ti si naša princeza, naša devojčica i mi te volimo. Mi smo svi tvoji roditelji i u našim si srcima. Ovoga Uskrsa u našim si molitvama. Ozdravi. Voli te tvoja majka - cela Hrvatska". Neposredno nakon smrti oglasila se državna tužiteljka iz Slavonskog Broda Mirela Šmital, koja je rekla da će optužnica protiv majke biti preinačena u krivčno delo, za koje je predviđena zatvoska kazna od tri do 15 godina.

Prema rečima tužiteljke, majka devojčice biće optužena za krivično delo nanošenja teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom.

Advokat Krešimir Škarica objasnio je za Dnevnik Nove TV da su svi dokazi, pa i današnja smrt devojčice, dali dovoljno razloga za prekvalifikaciju kivičnog dela.

Prema njegovim rečima, dalji tok istrage će svakako ustanoviti, a pogotovo obdukcijski nalaz, koliko su povrede na detetu stare, jesu li kvalifikovane na ispravan način i zašto i na koji način je to u ovoj fazi postupka, kako je naveo, tolerisano.

Do konačne slike, kazao je, doćiće se nakon saslušanja ostalih svedoka.

Devojčica je umrla od moždane smrti, potvrdio je direktor Klaićeve bolnice.

Preminulu devojčicu u sredu ujutru u bolnicu u Novoj Gradiški je dovela majka i rekla da je dete palo i povredilo se.

Istog dana zbog težine povreda dete je transportovano u zagrebačku bolnicu sa povredama po glavi, ali i po celom telu.

Prvooptužena za nanošenje povreda detetu je majka (24). Ona se sumnjici da je udarala dete neprimerenom silom, zbog čega je došlo do povreda.

Ocu (27) se stavlja na teret zanemarivanje i zlostavljanje za sve četvoro dece, ukupno četiri krivična dela. Njemu preti kazna do osam godina zatvora. Otac je i pre bio prijavljivan zbog nasilja u porodici, prenose mediji.

Roditelji su delomično priznali krivicu za krivična dela povrede prava deteta i njima je u sredu određen jednomesečnii pritvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: