Horor, raznela se žena sa bebom

Vlasti Tunisa saopštile su da je žena bombaš-samoubica ubila sebe i svoju bebu tokom antiterorističkih operacija u planinskoj zoni u provinciji Kaserin.

Izvor: Tanjug

Petak, 02.04.2021.

11:45

Horor, raznela se žena sa bebom
Shutterstock/Chaikom/Ilustracija

"Još dvojica islamskih ekstremista ubijeni su u bezbednosnim operacijama", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Tunisa, a prenosi agencija AP.

U jednoj operaciji, tunišanske snage pratile su ekstremističku grupu u oblasti planine Salum u provinciji Kaserin. Ubijen je jedan džihadista, čija se supruga potom ubila aktiviranjem eksplozivnog pojasa, navodi se u saopštenju.

Od eksplozije je stradala beba koju je držala u naručju, dok je starija ćerka preživela, navodi ministarstvo.

Vlasti su saopštile da je to prvi put da je registrovano prisustvo žene medju džihadistima koji su se sklonili u to područje.

U drugoj operaciji, na području planine Mgila, snage bezbednosti ubile su osumnjičenog vodju tunišanske grupe Jund Al Kalafah, navodi se u saopštenju.
Ta grupa je obećala odanost Islamskoj državi i veruje se da stoji iza nekoliko napada u Tunisu u poslednjih nekoliko godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: