Da li putovati van zemlje? Kisić Tepavčević za B92.net: "Poštovati univerzalno pravilo"

Članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević, na pitanje B92.net da li ima preporuke za one koji putuju van zemlje, kaže da je najvažnije pridržavati se mera.

Izvor: B92

Petak, 02.04.2021.

17:31

Da li putovati van zemlje? Kisić Tepavčević za B92.net:
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

"To je univerzalno pravilo, koje moramo da primenimo na sve segmente života", dodaje ona.

Kako je napomenula nakon sednice Kriznog štaba, sam prelazak granice i odlazak u drugu zemlju nije poseban faktor rizika ako se pridržavate mera.

"Ovo traje više od godinu dana, postoji potreba za obavljanje različitih aktivnosti, ali gde god se nalazili, moramo poštovati osnovne principe sprečavanja zaraze", napominje Darija Kisić Tepavčević.

Ona je apelovala na građane koji se nisu vakcinisali da iskoriste dobrobit dostupnosti vakcina.

Podsetila je da je putovanje sa dve doze vakcina moguće u više zemalja, i da će se to dalje širiti, ali skreće pažnju da putovanje ne treba da bude razlog zašto bi se neko vakcinisao, već da to treba smatrati instrumentom borbe protiv korone.

Podsetimo, Krizni štab odlučio je danas da popusti mere po pitanju rada kafića, kojima će od ponedeljka biti dozvoljeno da otvore svoje bašte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: