Popuštanje mera po fazama?

Najavljene pogodnosti za Beograđane, koji su primili drugu dozu vakcine protiv koronavirusa, počeće da se realizuju od sledeće nedelje, rekao je Goran Vesić.

Izvor: Blic

Petak, 02.04.2021.

16:06

Popuštanje mera po fazama?
Screenshot/ TV B92

Kako je pojasnio, prvo se kreće sa popustima za pozorišne predstave, a umanjenje će iznositi 30 odsto.

"Svako ko dođe na blagajnu moći će da ostvari popust od 30 odsto, tako što će skenirati njegov bar-kod sa potvrde o kompletnoj imunizaciji, odnosno dokazu da su primili obe doze vakcine protiv kovida", rekao je Vesić.

Kako je pojasnio, za to može da se koristi papirna potvrda, ali i ona u elektronskoj formi, preko mobilnog telefona.

On je najavio da će u ponedeljak razgovarati sa predstavnicima bioskopa kako bi ista ova pogodost zaživela i tu, kada se oni otvore, s obzirom na to da su zbog mera Krizog štaba sada zatvoreni.

"Imao sam sastank i sa ivent industrijom, očekujem da u ponedeljak ili utorak izađemo sa predlogom mera kako da se održavaju manji iventi, poput recimo svadbi, odnosno svi manji događaji do 50 ljudi", rekao je Vesić i naglasio da je to sve rađeno u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje.

Kako dodaje, ide se i sa tim kako bi mogli da počnu da rade i noćni klubovi uz poštovanje mera.

"Sada se pripremamo i za to kako da se organizuju festivali i kongresi", rekao je Vesić.

"Kada budemo dobili konačno i za predlog mera za održavanje festivala i kongresa, izaći ćemo pred Krizni štab i predložiti da se to usvoji", rekao je zamenik gradonačelnika.

Naravno, dodao je, sve to zavisi od epidemiološke situacije.

"Ali ono na čemu je ivent industrija insistirala, a ja mislim da su u pravu, to je da izađemo sa jasnim planom, kao što su uradili u Izraelu i Velikoj Britaniji - recimo, 15. maja ćemo uraditi to, 1. juna to... Paktično da se ide na popuštanje mera po fazama. Jer oni moraju da znaju unapred nekoliko meseci kako bi planirali događaje", objasno je Vesić.

Prema njegovim rečima, "ono što je obećanje, to je da će Grad Beograd sve svoje prostore, kao što je recimo Tašmajdan, tokom ove godine dati po ceni koštanja, odnosno bez ijednog dinara zarade. Osim toga, to što treba da plate, mogu na 12 rata".

"Praktično da ih zakup pre koncerta ne košta ništa, kako bi podstakli da što pre počnu da se vraćaju koncerti i događaji i da počnemo da živimo normalno", istakao je i dodao da bi i građani za te koncerte takođe imali 30 odsto popusta.

U okviru Belefa, dodao je, u pripremi je i 100 malih koncerata na malim površinama tokom juna, jula, avgusta i prve polovine septembra.

"To bi bilo organizovano na trgovima, skverovima, gde bi mali bendovi, koji nisu velike zvezde, svirali i dobili neki honorar. Tako želio da pomognemo ljudima koji dugo nisu radili ništa, a i da imamo neke događaje za građane", kaže Vesić.

Ideja je da, kaže, na koncerte, po ugledu na Holandiju, ulaze potpuo vakcinisani građani i oni koji imaju antigenske testove, odnosno PCR, prenosi Blic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: