Premijerka otkrila kada i gde će se Vučić vakcinisati. Za njim još pola miliona

Premijerka Srbije Ana Brnabić otkrila za medije kada i gde će se vakcinisati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92, Beta

Petak, 02.04.2021.

09:48

Premijerka otkrila kada i gde će se Vučić vakcinisati. Za njim još pola miliona
Tanjug/Vlada Republike Srbije/SLOBODAN MILJEVIC

Govoreći na TV Pink o sednici Kriznog štaba koja je zakazana za danas u 16 časova, premijerka je rekla da će se predsednik Vučić vakcinisati u utorak u Rudnoj Glavi, i tako otvoriti drugi krug vakcinacije.

Podsetimo, i sam predsednik Srbije najavio je da će se vakcinisati u ponedeljak i utorak u nekom manjem mestu, dodavši da će se za deset dana za njim vakcinisati pola miliona građana.

Brnabić je izjavila da je cilj da do kraja aprila 40 odsto punoletne populacije u Srbiji bude vakcinisano bar prvom dozom i najavila da će u zemlju do ponedeljka stići više od 660.000 vakcina.

Brnabić je kazala da večeras u Srbiju stiže 57.600 doza vakcina Astrazeneka iz Kovaks programa, dok se u ponedeljak očekuje da stigne 106.470 doza vakcine "Fajzer" i pola miliona vakcina "Sinofarm".

"Dugo smo čekali (na Kovaks sistem), ali dobro. Dobro je što smo se mi organizovali i bili ozbiljni da imamo bilateralno sklopljene sporazume s proizvodjačima i da dodjemo do skoro 2,5 miliona vakcinacija", rekla je ona.

Navela je da je do sada u Srbiji obe doze vakcine primilo 1.039.000 osoba.

Brnabić je kazala da Srbija donirala 20.000 prve doze vakcine "Sputnjik V" Severnoj Makedoniji, a da će još toliko poslati u tu zemlju za drugu dozu. "Zadovoljna sam kako teče proces imunizacije u Srbiji, a presrećna i ponosna što Srbija može da pomogne građanima regiona kojima su potrebne vakcine", dodala je ona.

Brnabić je negirala neke navode da su strani državljani vakcinisani vakcinama kojima je istekao rok trajanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: