Lavrov uputio upozorenje EU: Odgovorićemo

Rusija će odgovoriti na svaku neprijateljsku akciju Evropske unije, i taj odgovor ne mora biti simetričan, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.04.2021.

16:43

Lavrov uputio upozorenje EU: Odgovorićemo
EPA/MAXIM SHIPENKOV

"Uvek smo upozoravali da smo spremni da odgovorimo. Odgovorićemo na svaku neprijateljsku akciju protiv nas - ne obavezno na simetričan način", rekao je Lavrov u intervjuu koji prenosi Tas.

On je napomenuo da to nije pretnja i dodao da će odgovor Rusije na eventualne sankcije biti sličan onom koji je primenila Kina.

"Podsećam da Kina nije odgovorila zamrzavanjem privredne aktivnosti. Ona je jednostavno sankcionisala osobe i kompanije koje su suviše glasno nastupale sa antikineskih pozicija", rekao je Lavrov.

On je, takođe, rekao da Rusija neće nikada zloupotrebiti evropsko oslanjanje na energiju iz njegove zemlje kao instrument pritiska na EU.

"Mi nećemo nikada zloupotrebiti naše energetske izvore, niti evropske linije snabdevanja naftom i gasom. Nikada to nećemo učiniti... To je principijelan stav predsednika Vladimira Putina", dodao je Lavrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: