Kako je Crna Gora učestvovala u Srebrenici? "Podneli smo zahtev" VIDEO

Pokret za promene podneće Skupštini CG inicijativu za otvaranje parlamentarne istrage o učešću i odgovornosti bivše crnogorske vlade u dešavanjima u Srebrenici.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.04.2021.

14:30

Kako je Crna Gora učestvovala u Srebrenici?
Foto: EPA-EFE /BORIS PEJOVIC

To je saopštio danas predsednik te partije Nebojša Medojević.

Medojević je na konferenciji za novinare rekao da bi državni funkcioneri i javne ličnosti morali da prihvate presude međunardonih sudova kada je upitanju Srebrenica, prenosi RTCG

Privatno možete misliti šta hoćete, ali kao funkcioneri koji priznaju međunarodni poredak to morate prihvatiti.

To je civilizacijski odnos prema jednom od mnogobrojnih zločina koji su se dešavali na teritoriji bivše Jugoslavije, predočio je Medojević.

Medojević je istakao da su mnogi zločini u Crnoj Gori, vezani za ratna dešavanja, ostali nerasvetljeni zbog toga što odgovornost za dobar deo tih zločina leži na Demokratskoj partiji socijalista (DPS) i Milu Đukanoviću.

Licemerno je kada kolege iz DPS optužuju Demokratski front da ne poštujemo žrtve ili manipulišemo zločinima, kad je Đukanović devedesetih godina predvodio Vladu iza koje su ostale osnovane sumnje da je učestvovala u mnogim ratnim zločinima, kazao je Medojević.

Kolege iz DPS bi, dodao je, morale da se prisete da je Đukanović bio predsednik Vlade kada se desio napad na Dubrovnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: