Saslušani antivakseri, predložena zabrana prilaženja, sastajanja i komunikacije

Predsednica pokreta "Živim za Srbiju", lekarka Jovana Stojković puštena je danas nakon saslušanja u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.04.2021.

18:08

Saslušani antivakseri, predložena zabrana prilaženja, sastajanja i komunikacije
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Ona i više drugih osoba saslušani su danas zbog iznošenja lažnih tvrdnji u vezi sa vakcinama i vakcinisanjem, koje su dovele do uznemirenja javnosti, rečeno je Tanjugu u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

U Tužilaštvu dodaju da je nakon saslušanja sudu predloženo da Stojkovićevoj odredi meru zabrane prilaženja, sastajanja i komunikacije. Ističu da se postupak nastavlja.

Jovana Stojković je jutros bila privedena u SBPOK, nakon što je policija po nalogu tužilaštva obavila pretres njenog stana, a potom i u tužilaštvo, gde je dala izjavu povodom sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda objavama protiv vakcinacije na društvenim mrežama.

Ostalima zabrana prilaženja, sastajanja i komunikacije

Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal ispitalo je danas četiri osobe koje se sumnjiče za iznošenje lažnih tvrdnji u vezi sa vakcinama i vakcinisanjem, a koje su dovele do uznemirenja javnosti, medju kojima je i predsednica pokreta "Živim za Srbiju" lekarka Jovana Stojković.

Svi su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode, a tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Beogradu da im odredi meru zabrane prilaženja, sastajanja i komunikacije.

"Mera se odnosi upravo na grupe koje administriraju ili učestvuju u komunikaciji. Ukoliko mera bude odredjena, a nepoštovana, postupićemo dalje u skladu sa zakonom", rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Jedna osoba će biti naknadno pozvana na saslušanje, dok je protiv Stojkovićkinog supruga podneta krivična prijava zbog ometanja službenog lica u vršenju služene dužnosti Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Vladimir Stojković je, naime, jutros prilikom pretresa njihovog stana ušao u raspravu sa pripadnicima SBPOK-a, dok je ceo pretres snimao telefonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: