Policija upala u stan antivakcinašice u Beogradu FOTO

Beograd -- Policija je rano jutros došla u stan antivakcinalistkinje i predsednice pokreta Živim za Srbiju Jovane Stojković sa nalogom za pretres, objavila je ona.

Izvor: Blic
Podeli
ia_64/depositphotos/ilustracija
ia_64/depositphotos/ilustracija

Pročitajte još:

Antimaskeri: Sumnjaju u preporuke i ne smatraju neophodnim da deca nose masku VIDEO

Koliko je antivakcinaški pokret jak u Srbiji? VIDEO

Samo 12 osoba plasira čak 73 odsto svih dezinformacija o vakcinaciji

Dolazak policije i raspravu sa njima Stojkovićeva je emitovala uživo na profilu pokreta na Fejsbuku, preneo je "Blic".

Kako se čuje u razgovoru Stojkovićeve i muškarca koji sve snima, inspektori sa policijskim značkama oko vrata došli su sa naredbom za pretres stana. Nalog je izdat jer se Stojkovićeva sumnjiči za izazivanje straha i panike.

Poznata antivakcinalistinja, inače političarka i psihijatar, bunila se i raspravljala sa pripadnicima MUP koji su došli do njenog stana, kako se čuje u snimku, zbog straha da će joj policajci "podmetnuti oružje ili drogu".

"Kao da smo kriminalci. Šta očekujete da pronađete ovde, oružje i drogu kod nekoga koga sumnjičite za izazivanje straha i panike? Šta očekujete da pronađete u stanu kod nekoga ko izaziva strah i paniku?", pitala je Stojkovićeva i muškarac koji je snimao ceo razgovor.

Na snimku se jasno čuje da policajci mirno i staloženo razgovaraju sa Stojkovićevom i muškarcem, objašnjavaju im naredbu za pretres, međutim Stojkovićeva paniči, zove advokata i vređa pripadnike MUP.

"Da li biste me streljali da imate naredbu? Sigurno da da", pričala je Stojkovićeva.

Zvanične potvrde iz MUP-a o pretresu stana Jovane Stojković još nema.

"Blic" podseća da je Stojkovićeva nezvanična "zvezda vodilja" lobija antivakcinalista u Srbiji. Političarka i psihijatrica koji se zalaže za neobaveznu vakcinaciju i u eri koronavirusa nastavlja da javno iznosi svoje stavove, koji se kose sa svim zvaničnim preporukama i mišljenjima medicinske struke.

Ovde treba naročito imati u vidu činjenicu da je ona lekarka, ali i javna ličnost, političarka, predsednica pokreta Živim za Srbiju, koji je zajedno sa Levijatanom izašao i na parlamentarne izbore, te da svaka njena izrečena misao može da utiče na veliki broj ljudi, a to je naročito opasno kada se tiče zdravlja nacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 135 idi na stranu