O čemu su razgovarali Merkelova, Putin i Makron?

Vladimir Putin, Angela Merkel i Emanuel Makron razgovarali su danas o mogućem snadbevanju Evropske unije ruskom vakcinom protiv koronavirusa Sputnjik V.

Izvor: B92

Utorak, 30.03.2021.

23:20

O čemu su razgovarali Merkelova, Putin i Makron?
Foto: Profimedia/ arhiva

Ruski predsednik ,nemačka kancelarka i francuski predsednik održali su video-konferenciju tokom koje je posebna pažnja posvećena udruživanju napora u borbi protiv pandemije koronavirusa.

"U tom kontekstu, lideri su razgovarali o merama za sprečavanje daljeg širenja bolesti", navodi se u saopštenju Kremlja.

Putin, Merkel i Makron razmatrali su izglede za registraciju ruske vakcine u Evropskoj uniji, mogućnost isporuke i zajedničku proizvodnju u zemljama EU, prenosi TASS.

Kabinet Makrona potvrdio je da su francuski predsednik i nemačka kancelarka razgovarali o saradnji po pitanju vakcina sa Putinom, navodi Rojters.

Makron i Merkel su još poručili Putinu da očekuju da poštuje prava ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog i da čuva njegovo zdravlje.

Lideri tri zemlje razgovarali su i o situaciji u Ukrajini, Belorusiji, Libiji i Siriji i dogovorili se da usklade napore kako bi omogućili da se Iran vrati punom poštovanju svojih međunarodnih obaveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: