Bajden objavio svoju prvu listu; "Ova lista donosi najbolje umove američke pravne profesije"

Američki predsednik Džo Bajden objavio je danas svoju prvu listu od 11 nominacija za savezne sudije.

Izvor: B92

Utorak, 30.03.2021.

15:53

Bajden objavio svoju prvu listu;
EPA-EFE/Stefani Reynolds / POOL

Među nominovanima su tri crnkinje za upražnjena mesta u saveznim okružnim sudovima, jedan Amerikanac muslimanskog porekla i jedan Amerikanac azijskog porekla, prenosi agencija Rojters.

"Ova inovativna lista nominovanih donosi najbolje i najsvetlije umove američke pravne profesije", navodi se u saopštenju Bajdena, u kojem naglašava "široku raznolikost njihovog iskustva i perspektive".

Iz Bele kuće je saopšteno da Bajdenovi izbori sudija odražavaju njegovo duboko uvreženo uverenje da bi savezni sudovi trebalo da odslikavaju "punu raznolikost američkog naroda" u profesionalnom iskustvu, prenosi agencija AP, uz ocenu da se bivši američki predsednik Donald Tramp uveliko oslanjao na belce kada je popunjavao upražnjena mesta u pravosuđu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: