DPS oštro o stavu Abazovića o Srebrenici: Ni vlada, a ni premijer

Stranka DPS Mila Đukanovića komentarisala je izjavu potpredsednika vlade Dritana Abazovića o Srebrenici.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.03.2021.

19:00

DPS oštro o stavu Abazovića o Srebrenici: Ni vlada, a ni premijer
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Na izjavu Abazovića da "onaj ko ne smatra da se u Srebrenici dogodio genocid, ne bi trebalo da obavlja državnu funkciju" odgovorili su da u tom slučaju Crna Gora više ne bi imala ni vladu, a ni premijera.

Poslanici DPS-a ovih dana sve ministre pitaju da se izjasne da li se u Srebrenici dogodio genocid, a reč je o pitanju koje se u vreme vladavine te stranke nije spominjalo.

"Juče smo čuli da ministarka Vesna Bratić ne želi da se izjasni o genocidu u Srebrenici, što predstavlja jasnu poruku da o tom zločinu misli isto što i (ministar pravde Vladimir) Leposavić", navodi se u saopštenju te stranke koje je potpisao portparol Miloš Nikolić.

Zatim je, konstatuju, usledilo saopštenje vlade kojim su relativizovane odluke međunarodnih sudova po pitanju zločina u Srebrenici, a presuda je interpretirana kao proglašenje nekog naroda genocidnim, što nigde ne stoji, niti može da stoji u bilo kojem pravnom dokumentu ali i u zdravom razumu.

"Abazović se zarad sitnih interesa stranke i njenih osnivača, priklonio šovinističko-klerikalnoj ideologiji koju baštini trenutna izvršna vlast", navodi se u saopštenju DPS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: