Dramatično upozorenje dr Stevanovića

Beograd -- "Mesta u bolnicama imamo za naredna 24 sata, možda malo više, a nakon toga moramo otvarati nove kapacitete", kaže dr Stevanović.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

Direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović je rekao, nakon sastanka s ministrom zdravlja i direktorima drugih kovid-bolnica koji je održan danas, da je situacija u Srbiji alarmantna i da mesta za pacijente obolele od kovida gotovo više da nema.

"Priliv bolesnika se ne smanjuje, imamo mesta za 24 sata ili nešto više, a nakon toga će morati da se otvaraju novi kapaciteti", rekao je on obraćajući se novinarima.

On je rekao da je veliki broj bolesnika obolelih od kovida, koji su sve mlađi i mlađi i koji imaju teške kliničke slike i koji neretko u bolnice stižu nakon sedam dana kućnog lečenja.

"Jedine dve mere za koje znamo da daju rezultate su distanca i maske i vakcinacija. I to nam je problem, jer se one ne primenjuju dovoljno. Još jedan od zahteva je da vakcina postane obavezna za zdravstvene radnike - time bismo zaštitili zdravstvene radnike i one koji se leče, a i dali bismo zamah vakcinaciji u Srbiji", kazao je Stevanović.

On je dodao i da će Selters banja preći u kovid-sistem do kraja nedelje, a da se i drugi centri pripremaju kako bi se obezbedili dodatni kapaciteti.

"Selters se priprema da uđe u kovid-sistem najbrže moguće. To će biti najkasnije u petak za Beograd", kazao je on i dodao "svaki od regionalnih centara se sprema da obezbedi dodatne kapacitete".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 247 idi na stranu