Samo pod jednim uslovom leto će biti "mirnije"; "Britanski soj brutalan"

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Djerlek izjavio je danas da prema njegovom mišljenju "nema prostora za popuštanje mera".

Izvor: FoNet, Beta

Utorak, 30.03.2021.

08:47

Samo pod jednim uslovom leto će biti
Tanjug/Tara Radovanoviæ

Prema njegovim rečima, "mere koje su donete se ne poštuju".

Đerlek je za RTS izjavio da je u borbi protiv epidemije najvažnije "maksimalno ubrzanje imunizacije".

On je rekao da se očekuje da do kraja maja 2,5 miliona ljudi bude vakcinisano, što "daje za pravo da se očekuje mirnije leto".

"Britanski soj brutalan"

Prema njegovim rečima, imamo trenutno 967.000 revakcinisanih građana, a danas je u planu revakcinacija još 42.000, što znači da se do 14 časova očekuje da pređemo milion revakcinisanih.

On je upozorio da bi imali preko 100 izgubljenih života na dnevnom nivou da takav rezultat nije postignut.

Na pitanje da li zdravstveni sistem može da izdrži, odgovorio je da se nada da može. "Britanski soj korona virusa je toliko brutalan da nam zadaje ozbiljne probleme, moramo da proširimo bolničke kapacitete, u Batajnici već je zauzeto oko 910 bolničkih kreveta, to su pacijenti sa teškom kliničkom slikom", rekao je Đerlek i dodao da su zdravstveni radnici umorni ali i da daju poslednji atom snage na svom poslu.

"Gledajući brojke, 41 lice je juče izgubilo život, pune su bolnice - o popuštanju mera odlučiće Krizni štab, ali po mom ličnom mišljenju nema prostora za popuštanje mera", poručio je Đerlek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: