Islamska država preuzela odgovornost za napad u kom su ubijene desetine ljudi

Islamska država je danas preuzela odgovornost za napad na grad Palmu na severu Mozambika, u kome su ubijene desetine ljudi, uključujući i strane radnike.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.03.2021.

18:19

Islamska država preuzela odgovornost za napad u kom su ubijene desetine ljudi
Railway fx/ Shutterstock

Ta teroristička grupa je saopštenje kojim je preuzela odgovornost objavila putem svoje novinske agencije Amak, navodeći da su njeni borci preuzeli kontrolu nad gradom nakon višednevnih sukoba sa snagama bezbednosti, preneo je Rojters.

ID je navela da je u napadu ubijeno najmanje 55 ljudi, uključujući vojnike, da su uništene zgrade i zaplenjena vozila.

Vlada je juče potvrdila da su desetine ljudi ubijene u napadu na Palmu, koji je počeo u sredu.

U napadu je ubijen najmanje jedan državljanin Južne Afrike i, kako je izvestio britanski list Tajms, jedan britanski državljanin. Severni Mozambik potresaju nemiri od pobune 2017. godine.

Ekstremisti povezani sa ID stoje iza sukoba u pretežno muslimanskoj regiji Kabo Delgado, u kojoj se nalazi i grad Palma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: