Tiodorović pred sednicu Kriznog štaba: Gore nego u decembru, nema popuštanja

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je uoči sednice da je noć za nama bila izuzetno teška i da nema popuštanja mera.

Izvor: RTS

Sreda, 24.03.2021.

08:24

Tiodorović pred sednicu Kriznog štaba: Gore nego u decembru, nema popuštanja
Tanjug/Sava Radovanoviæ

On je za RTS rekao da moramo da izdržimo još ovu nedelju sa postojećim merama jer je situacija u bolnicama teška. Rekao je i da misli da će današnja sednica biti teška.

"Moramo biti realni, objektivno sagledati situaciju, noćas je bila teška noć, bila je još komplikovanija situacija, pune su bolnice takoreći potpuno, ambulante su radile skoro do kraja dana i noći, imamo povećanje broja pregleda, nemamo nijedan podatak koji kaže da možemo da ublažimo mere", naglašava epidemiolog.

"Mislim da je razumno izdržati do kraja ove nedelje sa ovim merama i pokušati da stabilizujemo situaciju", navodi Tiodorović mi ističe da je, prema poslednjim podacima, najveći procenat novih slučajeva infekcije koronavirusom među populacijom od 30 do 55 godina, ali da je najveći procenat smrtnosti kod osoba starijih od 65 godina.

Situacija, prema analizi kliničara koji rade u kovid bolnicama, kako kaže Tiodorivić je možda teža nego u decembru.

On je rekao da je i među decom značajan broj pozitivnih na koronavirus, zbog čega će najverovatnije ostati organizovanje nastave onlajn za starije osnovce i srednjoškolce.

Epidemiolog je ukazao da će Krizni štab razmatrati kakve će biti mere protiv epidemije mere na granicama, dodajući da ima onih koji dolaze u Srbiju samo da bi primili vakcinu protiv koronavirusa, kojih u zemljama u kojima žive nema dovoljno.

"Budimo strpljivi, to je važno, disciplinovani, verujem da je ogroman deo stvarno spreman, čak verujem i ugostitelji, nije situacija da bilo šta popuštamo jer bismo doveli sebe da situacija da bude još teža", napominje član Kriznog štaba.

Podsetimo, u osam sati jutros počela je sednica Kriznog štaba na kojoj će se odlučivati koje mere ostaju, a koje se popuštaju ili pak dodaju nove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: