Šta je Palma zamerio Matićevoj? "Ja sam imao mobilni dok se ona igrala lutkama"

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma za B92.net pojasnio je današnju debatu sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić.

Izvor: B92

Utorak, 23.03.2021.

14:38

Šta je Palma zamerio Matićevoj?
Arhivska fotografija, Foto: Printscreen Prva TV

Marković je na današnjoj sednici govorio o "štetnosti" društvenih mreža po decu i da zbog zatvaranja više sede kod kuće, a potom se osvrnuo na brojna druga pitanja. Ministarki Tatjani Matić obratio se, kako kaže,jer je upitanju njen resor, smatrajući da bi ona trebalo da reaguje.

Upitan da prokomentariše šta zamera ministarki Matić, nakon današnje sednice Narodne skupštine na kojoj su razmenjivali argumente povodom Predloga zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu (projekat izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima), između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj, predsednik JS Dragan Marković Palma kaže: "Ne zameram joj ništa, osim da se kao ministar bavi onim što joj je u opisu posla".

"Problem je i u tome što građani poznaju samo četiri ministra iz vlade, a ako želiš da te građani upoznaju, moraš da pričaš o problemima. Sve što sam danas rekao u skupštini, potvrdila je. Nismo se svađali. Međutim, ona je izgleda bukvalno shvatila sve ono što sam joj rekao", navodi Palma.

"Rekao sam joj da su nam deca kod kuće zbog mera, da od kuće prate nastavu i da bi trebalo da im smanjimo pristup društvenim mrežama jer tamo ima i lažnih, skrivenih profila."

Osim toga, kako kaže, sledeća zamerka je išla u pravcu toga "zašto rade veći marketi, a ne STR radnje", objašnjava Palma.

"Takođe sam je upitao kako je moguće da nam rade veliki marketi, a ne rade STR radnje. Na ovakav način mi uništavamo porodični biznis, jer verujem da se 50 odsto mušterija više tamo nikada neće vraćati", navodi.

Za njega je cela ova situacija jedno neformalno vanredno stanje, istakao je.

"Kako ćemo zaraditi pare za našu ekonomiju, ako ne radimo?", pita a zatim dodaje:

"Za razliku od ministarke Matić, imam iskustva i nisam hteo da joj kažem da se ne naljuti, ali sam prvi koji je u centralnoj Srbiji imao mobilni telefon, dok se ona igrala sa lutkama", navodi.

Pročitajte još:


Ministarka Matić za B92.net: "Razmišljamo o pomoći ugostiteljima, nisu svi podjednako pogođeni".

"Nisam član, ali..."

"Ja nisam član Kriznog štaba, ali kao poslanik bih želeo da kažem, da nam ne rade kafići, pa se pitam gde će nam ti radnici. Smatram da bi trebalo sve otvoriti uz poštovanje svih mera. Isto tako, moj predlog je da se građani vakcinišu jer je to velika preventiva", navodi.

"Ako recimo neko radi u fabrici za mašinama i zarazi se samo jedan čovek, onda njih 19 mora u izolaciju. Znači rešenje bi za taj problem bio vakcina, jer su sve proverene i imaju licencu, a ujedno i odobrene od Svetske zdravstvene organizacije", dodaje.

"O slučaju Lečić"

"Ja nisam mogao da verujem kada sam čuo i pitam se zbog čega je usledila reakcija tek nakon nekoliko godina", priča Palma.

"Malo mi je sve to čudno sada", dodaje.

"Ako je to Lečić zaista uradio, onda bi trebalo da se kazni", navodi.

"Ja njega poznajem, ali ako se dokaže da je kriv, onda bi trebalo da bude suđenje po hitnom postupku i da odmah ide u zatvor", objašnjava.

"Nisam za to, ne podržavam"

Upitan da prokomentariše zbog čega nije prisustvovao nedavno održanom dijalogu povodom najavljenog Zakona o istopolnim zajednicama, Palma odgovara da ga ne podržava.

"Čomić je održala dijalog sa 20 istomišljenika, dok dijalog sa građanima nije održala", navodi Palma.

"Pitam se samo, kako će to dete zvati dva muškarca, odnosno, kada vidi oba roditelja sa bradom i brkovima", navodi.

"Ne postoje Adam i Steva, već Adam i Eva, tako je Bog rekao", objašnjava.

"Nikada neću glasati za taj zakon, to nije moja ideologija za koju se zalažem", zaključuje Palma.

Pročitajte još:

Čomićeva za B92.net o istopolnim zajednicama: "Nije brak, a o usvajanju dece želimo da razgovaramo"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: