Od Trampa za Bajdena "od srca"

Bivši predsednik SAD Donald Tramp kaže da je pre nego što je napustio Belu kuću svom "nasledniku" napisao dugačko pismo "od srca".

Izvor: Sputnik

Ponedeljak, 22.03.2021.

21:35

Od Trampa za Bajdena
Foto: EPA-EFE/ CHRIS KLEPONIS / POOL

On je to uradio uprkos tome što veruje da Bajdena "kupuje i plaća" Kina.

Tramp je tokom podkasta koji je u ponedeljak objavila novinarka Lisa But govorio o sadržaju pisma koje je ostavio Džozefu Bajdenu.

"Generalno, želim mu sreću i znate, bilo je na nekoliko stranica i bilo je od srca, jer želim da vidim da mu dobro radi. Vidi, on je tamo. To su bili namešteni izbori, izbori koje ja nikada ne bih priznao i, usput, Hilari Klinton je rekla da ih nikada ne bi priznala. Stvari koje je rekla ona bile su užasne", rekao je.

Bajden nije javno objavio Trampovo pismo, ali je prokomentarisao da je "vrlo velikodušno".

Beleška je usledila nakon oštrog postizbornog perioda suđenja i tvrdnji o prevari od strane Trampa i pobune na Kapitolu 6. januara.
Foto: Deposit/palinchak
U intervjuu Tramp je kritikovao Bajdenovu američko-meksičku graničnu politiku.

Butova tvrdi da je Bajden već usvojio politiku istraživanja i trgovine naftom koje će "poslati (američka) radna mesta u Kinu" i pitala je Trampa da li veruje da "Bajdenove kupuje i plaća Kina".

"Da, ali osim kupovine i plaćanja, ovo nije ono na čemu je vodio kampanju", rekao je Tramp.

Tramp je tokom kampanje prošle godine tvrdio da će Kina "posedovati" SAD ako Bajden pobedi, delom i zbog poslovanja njegovog sina Hantera Bajdena u Kini.

Od prošlog meseca, Bajdenov prvenac je i dalje posedovao 10 odsto investicionog fonda pod kontrolom kineskih državnih subjekata.

Fond je formiran 12 dana nakon što se Hanter Bajden pridružio svom ocu na putovanju u Peking u decembru 2013. godine.

Otkriveni imejl iz 2017. godine koji je poslao Hanter Bajden navodi da je 10 odsto izdvojeno za "velikog momka" kao deo potencijalnog dogovora koji uključuje najveću kinesku privatnu energetsku kompaniju.

Taj dogovor se nije ostvario, ali bivši poslovni partner Hantera Bajdena Toni Bobulinski identifikovao je starijeg Bajdena kao "velikog momka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: