Umesto štapa i šargarepe, dobili smo malo veći štap i malo veću šargarepu?

Beograd -- Suzana Grubješić izjavila da je nova metodologija EU pokušaj da se oživi "ta neka iscrpljena politika prema zapadnom Balkanu".

Izvor: FoNet
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Fredex
Ilustracija: Depositphotos/Fredex

Proširenje će teško ići brzo ukoliko nema političke odluke o tome, ukoliko se ne odgovori na pitanje šta će to EU da uradi konačno sa zapadnim Balkanom, jer nikad nije metodologija bila problem, istakla je predsednica Centra za spoljnu politiku.

Ništa nije nedostajalo ni prethodnoj metodologiji, ali dobro, da kažemo da ovaj proces postaje više dinamičan, dobro je što smo mi prihvatili ovu novu metodologiju. Uvek imate uz štap i šargarepu, ovaj put je malo veća šargarepa, ali je malo veći i štap, istakla je ona.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Grubješićeva je rekla da je nedavno obeleženo 10 godina tog dijaloga, a kako stvari stoje, možda će se obeležiti još neka.

Realnost je da i taj proces stoji. Da li će se pokrenuti u drugoj polovini godine veliko je pitanje, jer uz formiranje kosovske vlade, Kosovo treba da izabere predsednika u parlamentu, izborni proces na Kosovu i dalje nije gotov, a što se tiče prioriteta, već se nova vlada izjasnila da joj prioritet nije dijalog sa Beogradom, naglasila je Grubješićeva za N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 9 idi na stranu