"Formiranje Zajednice srpskih opština je omča oko vrata Kosovu"

Predsednik Akademije nauka i umetnosti tzv. Kosova Mehmet Kraja ocenio je da je formiranje Zajednice srpskih opština omča oko vrata Prištine.

Izvor: B92

Utorak, 16.03.2021.

21:18

EPA-EFE/Petrit Prenaj

Kraja ostale sporazume Beograda i Prištine smatra "mrtvim slovom" na papiru, bez ikakvog značenja, sem dela koji predviđa formiranje ZSO.

Prema Šalji, svi sporazumi postignuti u Briselu imaju crvenu liniju, jer Rezolucija 1244, kako kaže, na bilo koji način ne utiče na Srbiju da tzv. Kosovo ne smatra svojom teritorijom.

"Znaju li naši ljudi da se Kosovo u svim sporazumima tretira kao deo Srbije, u svemu, bez izuzetka? Kosovu je sada stavljena i omča oko vrata obavezom formiranja ZSO, koja je, kao međunarodna obaveza, iznad ustavnih odredbi i mora se primeniti po svaku cenu", rekao je Kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: