"Reagovali smo i pre protestne note, pretio čovek koji nije srpske nacionalnosti"

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je policija uhapsila osobu koja je na društvenim mrežama pretila predstavniku hrvatske manjine Tomislavu Žigmanovu.

Izvor: B92

Subota, 13.03.2021.

22:30

Foto: Shutterstok/esfera

On je dodao da Srbija štiti sve svoje građane, bilo koje nacionalnosti, te da protestna nota Hrvatske nije bila potrebna.

Vučić je istakao da je srpska policija započela istragu za osobom koja je Žigmanovu pretila, i pre nego što je Hrvatska zbog tog slučaja našoj zemlji uputila protestnu notu.

“Naravno da Žigmanov mora da bude zaštićen i da se svi Hrvati u Srbiji osećaju dobro, da osudimo svaku pretnju, moramo da uhvatimo te koji prete, mi smo ih i uhvatili. Lice koje je pretilo nije čak ni srpske nacionalnosti”, rekao je Vučić za TV Pink.

Ističe da on nije upućivao Hrvatskoj protestne note kada su njemu pretili u tradicionalnim medijima, a ne na društvenim mrežama, kao i da nije regovao kada su ga nazivali raznim pogrdnim imenima. “Nekima trenutno odgovara da na ovaj način podižu tenzije”, ocenio je Vučić.

Navodi da Srbija šta god da uradi, pa i da otvori 100 kuća Bana Jeličića, reakcije sa druge strane Dunava će uvek biti iste.

“Naša je obaveza da Hrvatima u Srbiji obezbedimo najbolje moguće uslove, jer su oni naši građani, a ako bi se uzbuđivao zbog svake pretnje i komentara, morao bih da reagujem na svaka dva i po sata”, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: