Migranti pronađeni u kamionu beogradskih tablica FOTO

Na graničnom prelazu Horgoš carinici su u jednom kamionu otkrili sedam ilegalnih migranata.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.03.2021.

14:47

Migranti pronađeni u kamionu beogradskih tablica FOTO
Foto: Uprava carina

Najverovatnije je reč o Avganistancima, koji su se nadali da neće biti otkriveni ako se zavuku u unutrašnjost kontejnera, kojima je bio natovaren kamion beogradske registracije na putu ka Litvaniji.

Međutim, zraci mobilnog skenera koji koriste i carinici na Horgošu prolaze kroz 10 centimetara debeo čelik, tako da su odmah uočeni i zajedno sa policijom izvađeni iz kamionskog tovara.
Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina
Carinici su od početka godine u saradnji sa policijom sprečili 195 pokušaja migranata da u različitim kamionskim tovarima ilegalno pređu državnu granicu.

Interesantan slučaj zabeležen je 10. marta 2021. godine na prelazu Bogojevo, kada je u tovaru kafe takođe pronađeno sedam osoba.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao kamion hrvatskih registarskih oznaka natovaren kafom iz Grčke.

Mada su carinska obeležja bila netaknuta, zbog sumnje vozača, koji je carinicima rekao da mu se čini kako iz prikolice povremeno dopire buka, kamion je ipak otvoren.

Među paketima kafe pronađeno je i sedam mlađih ljudi bez bilo kakvih ličnih dokumenata kod sebe.

Istog dana su „slepi putnici“ otkriveni i na prelazu Batrovci, nakon što je na izlazu iz zemlje skeniran kamion beogradskih registarskih oznaka, koji je bio na putu ka Italiji.

Analiza slike je pokazala ljudske obrise među gumama za skutere, kojima je kamion bio natovaren.

Fizičkim pregledom tovarnog dela ispostavilo se da su u gumama bila sakrivena dva Avganistanca.

Dva mladića iz ove zemlje otkrivena su rano jutros i na prelazu Šid. Oni su se skrivali među paketima mase za molersko-farbarske radove, koje je kamion beogradske registracije prevozio ka Sloveniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: