Zatvaranje na 48 sati?

Beograd -- Nova sednica Kriznog štaba zakazana je za petak u 11 časova, potvrđeno je za B92.net. Na sednici se očekuje uvođenje novih, rigoroznijih mera.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92.net/J.J
Foto: B92.net/J.J

B92.net je pokušao da stupi u kontakt sa članovima Kriznog štaba, međutim, niko nije želeo da daje izjave.

Očekuje se da će na zasedanju biti predočen najnoviji epidemiološki presek, odnosno analizirano da li su dosadašnje mere koje se sprovode vikendom imale uticaj na smanjenje broja obolelih i širenje zaraze. Po broju zaraženih - sasvim sigurno nisu.

Očekuje se i da će jedna od stavki o kojoj će se sigurno raspravljati biti i dva održana koncerta u Beogradu, kojima su prekršene epidemiološke mere.

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je danas da će se na sednici Kriznog štaba razgovarati o tome ko će biti kažnjen zbog održavanja koncerta u Beogradu i naglasila da propisane mere treba jednako da važe za sve.

Lekari nagoveštavaju da će mere za predstojeći vikend sasvim sigurno uključiti zatvaranje ugostiteljskih objekata.

Postoji mogućnost da to bude od 14 časova u subotu sve do ponedeljka, kao i da zatvaranje važi tokom 48 sati.

Podsetimo, prošlog vikenda sve je radilo do subote u podne, a onda su u 12 sati zatvoreni svi ugostiteljski objekti i tržni centri, koji su nastavili rad tek u ponedeljak u 6 sati. U ponedeljak su svi srednjoškolci prešli na nastavu na daljinu putem interneta. Ali za osnovne škole za sada nije bilo pominjano da bi mogle da pređu na onlajn nastavu.

Pročitajte još:

Potvrđeno za B92.net: Zakazana sednica Kriznog štaba

Predrag Kon: Mi smo presudili; sistem neće izdržati VIDEO

Krizni štab za B92.net: "Videćemo"; "Napet sam kao puška"

Član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je kada ga je ugostila TV Prva da medicinski deo štaba neće odustati i da će tražiti zatvaranje na bar sedam dana. "Sistem neće izdržati."

Nakon završene prethodne sednice, dr Kon je za B92.net rekao da se razmatralo da i osnovci pređu na onlajn nastavu, ali da predlog nije usvojen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 247 idi na stranu