Potvrđeno za B92.net: Zakazana sednica Kriznog štaba

Beograd -- Nova, opet dramatična sednica, Kriznog štaba zakazana je za petak u 11 časova, potvrđeno je za B92.net.

Izvor: B92, Jovana Jovanović
Podeli
Foto: B92/ J.J.
Foto: B92/ J.J.

Iako je bila najavljena za utorak, ona se nije dogodila, a posle toga je bilo rečeno da će se održati u sredu ili četvrtak, pa u četvrtak ili petak i sad, prema najnovijim podacima - biće u petak.

Iako niko zvanično nije rekao zašto se dva suprotstavljena tabora nisu srela u utorak, postalo je očigledno da dogovora među njima nema jer medicinski deo tog štaba traži zatvaranje svega osim prodavnica, apoteka i benzinskih pumpi i to na najmanje sedam dana.

Drugi, nemedicinski tome se protivi. Ipak, pred nama je vikend, a tada će sigurno neke morati da budu donesene, najavila je premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je izrazila ljutnju nakon što su u Kombank dvorani organizovana dva koncerta.

Lekari danima već govore da je situacija alarmantna i da su kovid-bolnice na izmaku kapaciteta.

Dakle, neke mere će morati da budu pooštrene, to je izvesno, ali još nije poznato koje tačno. Pominje se i kompromisno rešenje - a to je ponovno zatvaranje samo za vikend, kao što je to bio slučaj prethodnog vikenda. Ipak, prema broju novozaraženih, to nije dalo rezultate, jer se svakodnevno brojevi povećavaju pa se sada postavlja pitanje da li je kompromis uopšte i moguć.

Pročitajte još:

Premijerka ljutita: Koncerti? Neverovatno. Za vikend sigurno nove mere

Koncert je razbesneo mnoge; Crvena jabuka se oglasila nakon koncerta u Beogradu

Krizni štab za B92.net: "Videćemo"; "Napet sam kao puška"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 247 idi na stranu