Najnoviji podaci za Srbiju: 1.792.912/647.019

Beograd -- U Srbiji je do sada dato 1.792.912 doza vakina protiv koronavirusa, a 647.019 osoba dobilo je i drugu dozu vačine, pokazuju najnoviji podaci Vlade Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Zoran Žestić
Tanjug/Zoran Žestić

Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slede Madjarska, Slovenija, Rumunija, Hrvatska, Bugarska, Albanija i Crna Gora.

Srbija je ubedljivo prva u regionu i po broju datih drugih doza na milion stanovnika, a slede Rumunija, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bugarska i Albanija. Prema ukupnom broju vakcinacija i revakcinacija, Srbija je druga u regionu, posle Rumunije.

Po broju onih koji su dobili drugu dozu vakcine na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi, a kada je reč o broju revakcinacija na milion stanovnika u svetu, Srbija je na šestom mestu, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina i SAD.

Kada je reč o broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je na osmom mestu u svetu - posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, SAD, Maldiva i Čilea, a druga u Evropi, posle Velike Britanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 247 idi na stranu