Zdravstveni sistem pred pucanjem, traži se pomoć EU i NATO

Crna Gora od Evropske unije i NATO zatražila je hitnu pomoć u zdravstvenim radnicima, koji bi im pomogli u borbi protiv koronavirusa.

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.03.2021.

09:22

Zdravstveni sistem pred pucanjem, traži se pomoć EU i NATO
EPA/CLAUDIO GIOVANNINI

Kako je naveo ministar spoljnih poslova Crne Gore Ðorđe Radulović, zdravstveni sistem je pred pucanjem.

U pismu kolegama u zemljama članica EU, Radulović je tražio da, ukoliko su u mogućnosti, u Crnu Goru hitno pošalju lekare, tehničare i ostalo medicinsko osoblje, piše podgoička Pobjeda.

Napominje se da o ovom apelu Evropskoj uniji vlada nije informisala crnogorku javnost.

Podrška se, kako se navodi, traži u okviru Mehanizama civilne zaštite (EU Civil Protection Mećanism) da bi se epidemija u Crnoj Gori pokušala staviti pod kontrolu.

"Kako bi se suprotstavili tom izazovu, obnovili smo zahtev ka EU civilnom mehanizmu zaštite (EU Civil Protection Mećanism) za dodatnu pomoć. Ovoga puta tražimo ljudske resurse - doktore, tehničare i ostalo medicinsko osoblje, koji bi, ukoliko to okolnosti dozvoljavaju, bili raspoređeni i pomogli borbu protiv ozbiljne bolesti njihovim crnogorskim kolegama. Pomoć u doktorima i ostalom medicinskom osoblju iz vaše zemlje nam je potrebna hitno", navodi Radulović u pismu u koje je Pobjeda imala uvid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: