"Podnela ostavku"

Meljiza Haradinaj Stubla podnela je ostavku na mesto ministarke spoljnih poslova i dijaspore Kosova i na sve funkcije u Alijansi za budućnost Kosova.

Izvor: B92

Utorak, 09.03.2021.

10:58

Ilustracija: K.O.Photography/ Shutterstock

Ostavka je usledila nakon što se Stubla nedavno našla u centru pažnje javnosti zbog navoda o krađi glasova kandidata za poslanike iz AAK, objavio je danas portal Kossev.

Stubla se danas oglasila na fejsbuku, navodeći da je podnela ostavke u ministarstvu i AAK zbog toga što se našla usred "piramidalne šeme mrljanja, linča i pritiska, manipulacija i ucena".

"Odluku donosim samo zbog moralne povrede koja mi je naneta i ugleda koji su oštetili ljudi prljavih namera, a ne zato toga što se osećam odgovornom za manipulacije i optužbe koje se nemilosrdno upućuju meni i mojoj porodici", navela je Haradinaj Stubla.

Ocenila je i da nije tajna da AAK nije bila favorit za pobednika na izborima, ali i dodala da je ta činjenica "uznemirila neke koji politički opstanak vide kao borbu za egzistenciju", a koji ne biraju sredstva u izbornoj borbi.

Stubla je povodom optužbi o krađi glasova rekla da želi da Tužilaštvo što pre rasvetli slučaj, dok je video snimak koji, kako su tada preneli prištinski mediji, dokazuje da je u sve bio umešan njen suprug, nazvala "isceniranim".

"Prebrojavanje pojedinih kutija je korak napred, ali nije presudan za otkrivanje pune istine, jer geneza problema leži upravo u tvrdnjama iznetim u ovom video snimku i uverena sam da će se razjašnjenjem činjenica, takođe urušiti kriminalne piramidalne šeme", napisala je Haradinaj Stubla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: