Predsednik dva puta tražio zatvaranje. Mediji: Danas odluka

Nakon što je predsednik Crne Gore dva puta tražio od nadležnih da zatvore granice te zemlje zbog loše epidemiološke situacije, odluka se očekuje tek danas.

Izvor: B92

Utorak, 09.03.2021.

10:18

Predsednik dva puta tražio zatvaranje. Mediji: Danas odluka
Shutterstock/Rigorosus/Ilustracija

Kako pišu podgoričke "Vijesti", ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović rekla je da će danas biti poznate nove epidemiološke mere. "Vijesti" pak nezvanično saznaju da će se ići sa zaoštravanjem postojećih mera.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović pozvao je Vladu da hitno i bez odlaganja zatvori granice i uvede najstrože mere za sprečavanje širenja koronavirusa i istakao da su alarmantni podaci o broju preminulih i novoregistrovanih slučajeva infekcije.

Odgovarajući na pitanje kada se očekuje totalno zaključavanje ako se nastavi ovakav tempo obolevanja od kovida-19, Borovinić Bojović je pojasnila da bi lokdaun, osim mera koje su sada na snazi i koje su restriktivne i rigorozne, podrazumevao i zatvaranje svih privrednih subjekata, prelazak škola na onlajn nastavu, zatvaranje vrtića, granica, policijski čas od 21 sat, zabranu međugradskog kretanja.

Inače, od posledica infekcije koronavirusom juče je preminulo čak 18 osoba, što je najviše u jednom danu od početka epidemije u martu prošle godine, dok je registrovano još 417 slučajeva koronavirusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: