Tandir: "Oni koji napadaju ministarku Vujović 30 godina nisu napravili nikakav rezultat"

"Ministarka Irena Vujović je zbog lapsusa meta spin doktora, medija, i stručnjaka opšte prakse. Ne treba potceniti da ovde na delu imamo mržnju i mizoginiju."

Izvor: B92

Utorak, 09.03.2021.

10:48

Tandir:
Arhivska fotografija, Foto: B92

Ovim se rečima, između ostalog, Skupštini danas obratio šef poslaničke grupe SPP-USS Samir Tandir.

"Jeste ministarka Vujović napravila lapsus ali ga je napravila dok je čitala rezultate. A oni koji je napadaju za 10, 20, 30 godina nisu mogli da naprave nikakav lapsus jer u nisu napravili nikakav rezultat", rekao je Tandir.

On je na početku sednice u delu u kome poslanici postavljaju pitanja vladi, zatražio odgovor od Ministarstva ekologije i ministarke Vujović o daljim koracima u cilju zatvaranja deponije Stanjevine kod Prijepolja.

"Više puta sam govorio u vezi ove teme. Ta deponija je nastala sredinom 20. veka i do formiranja ove vlade nikome nije palo napamet da je ukloni. Ona se sada uklanja i najveću zahvalnost za ovaj generacijiski uspeh dugujemo predsedniku države, predsednici vlade ali svakako i resornoj ministarki Ireni Vujović", naveo je Tandir.

On je napomenuo da je kao "građanin Srbije, građanin Prijepolja" zahvalan na rešavanju ovog decenijskog problema.

"Hoću da se zahvalim Ministarstvu ekologije i ministarki Vujović zato što moj sin i njegovi vršnjaci neće moratu da gledaju to brdo smeća, zato što moj sin i naša deca neće morati da udiše kancerogen vazduh u Prijepolju. I umesto da govorimo o rezultatima tog ministarstva sada mi moramo koji smo radili oni koji su radili u ministarstvu da se brane", rekao je Tandir.

Prema njegovim rečima, ovde ne treba potceniti činjenicu da se "ovde radi o govoru mržnje, mizoginiji i seksizmu".

"Onaj koji nikad nije napravio lapsus nek prvi baci kamen. Svi mi koji svakodnevno radimo pravimo lapsuse i propuste ali najveći propust prave oni koji ne rade ništa", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: